Pagina's

dinsdag 21 juli 2009

Zilveren Roos 5006 maat 128 en maat 104!

Ik heb toch besloten om knoopsgaten en knopen op de jassen te maken. Nu zit ik in de nachtdienst dus volgende week ga ik op pad voor een paar mooie knopen en dan op mijn gemak beginnen met de knoopsgaten. De reversluiting van de jas verander ik niet. Met koud weer kan het rever dichtgeklapt worden en een sjaal erom.De jas van Femke is ook af.De eerste winterjas is een feit, deze is voor Sanne. De buitenjas voor Femke is ook klaar, word precies hetzelfde. Tegen de tijd dat de jas van Femke zover is als deze hoop ik dat ik een besluit heb genomen over de sluiting. Foto's op het model laten nog even op zich wachten want daar is het nu toch echt te warm voor, ben zelf wel heel benieuwd hoe het zal staan.Zoals je kunt zien zitten er nog geen knoopsgaten en knopen op de jas. Ik twijfel nog heel erg of ik er drukkers of een knoop met knoopsgat op maak. Op een proeflapje ging het knoopsgat perfect maar je zult zien dat het op de jas verkeerd gaat. Zal niet de eerste keer zijn en op deze stof kun je niks uithalen. Ik wil dat de jas bij koud weer gedragen kan worden zoals op de foto dus daar moet ik ook nog wat op verzinnen. Adviezen zijn welkom.Het patroon van de Roos 5006 heb ik hier en daar wat "verknasterd". Zo je kunt zien heb ik het rugpand doorgeknipt voor een extra naad en daar en pas op gezet. Het balloneffect heb ik weg gehaald zodat het een gewone trenchcoat is geworden. De zakken komen van één van de jacks uit de nieuwste Ottobre, de plooien heb ik vervangen door rimpels en boven in de zak zit een elastiekje. Tussen beide jassen heb ik aan de mouwzoom een tricot boord gezet als windvanger. De riem is een "echte "riem geworden met speciaal verstevigingsband voor riemen wat je kant klaar kunt kopen.Details van de voeringjas. Ik heb de mouwen met een stevige satijnen stof gevoerd, dit glijd wat makkelijker de jas in. Tussen de voering en de lakjas zit een laag fiberfil. Het mooie borduurtje met naam heeft een lieve Sanchoër voor mij gemaakt en is handig voor naar school. Sanne heeft twee naamgenootjes in de klas vandaar de extra S van haar achternaam. Het ophanglusje is van een lintje met zilveren hartjes wat ik nog in mijn voorraad had.

9 opmerkingen:

  1. De jas is helemaal mooi geworden en zo netjes. Zelfs aan de binnenkant heb je gedacht. En wat ik helemaal leuk vind is dat de zakken het nu net een speels effect geeft. Dat maakt het heel bijzonder. Als sluiting zou ik knoopsgaten nemen, maar ik snap je twijfel. Het is niet de stof waar je een verkeerd genaaid knoopsgat uit wil halen.
    Succes met het bedenken en bedankt voor je reactie op mijn blog. Ik neem op dit moment de tijd. De kids zijn heel erg lief en spelen af en toe samen en 's avonds mag ik van manlief ook best wel een uurtje achter de naaimachine.

    Groetjes, Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldige jas! En zo netjes al die stiksels. Daar kan ik echt jaloers op worden. De voering is ook leuk met die roosjes en zilveren stipjes.

    Groetjes Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  3. super zeg! maar draagt Sanne al maat 128? ik heb voor Sanne ook nog maat 128. Maar je bent sowieso verder dan ik...omdat ik het allemaal niet meer ga redden voor de vakantie heb ik gisteren een jas gekocht voor mijn Sanne.... *schaam*

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een pláátje is het geworden! Wat leuk al die detailfoto's. Het ziet er kunstig uit allemaal.

    Groetjes, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jenny, wat een prachtige jas! Perfekt gemaakt, zeg. De voering met die zilveren stipjes tussen de bloemetjes staat er prachtig bij. Die windvanger/boord is een superidee. Drukknopen of knopen, hm, ja ik denk dat het allebei prachtig zal zijn. Je kunt als je de jas helemaal dicht wilt maken een lusje van dezelfde stof aan de kraag zetten en onder de kraag aan de andere kant een knoopje. Succes met het bedenken wat je gaat doen en met de andere jas! Ik vind het iedergeval een prachtjas!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een geweldig mooie jassen zeg! Het lijkt me vreselijk moeilijk om deze stof te naaien, niet uithalen, niet spelden, het moet echt in 1x goed. En dan zo netjes, petje af!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jenny, amazing work again!! I love these coats!! Beautiful! Wish I could understand your language... Have to go and take dutch-lessons :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig!
    Veels te mooi om naar school aan te doen, wat zullen de andere meiden jaloers zijn!
    Groet,
    Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi, heel erg mooi! En prachtig gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het prettig vinden als u Anoniem reageert in ieder geval een naam achter laat!