Pagina's

maandag 30 maart 2009

Tirpukka jasje uit Ottobrenr: 4 van 2008,maat 104.

Een zondagse steek houd geen week! Hopelijk geldt dit gezegde niet voor dit jasje want ik ben er de hele zondag druk mee geweest. Het jasje was al in de hoek beland maar door de mooie weersverwachting voor de komende dagen heb ik het maar met spoed weer opgepakt. Ooorspronkelijk was het jasje voor Sanne en ik had het in maat 116 gemaakt. De heleboel zat al in elkaar, sommige naden had ik al doorgestikt, en toen kwam het pas moment. Dat was lachen het stond Sanne van geen kant. Veel te kort en een verkeerd model voor haar. Vandaar dat het ook in de hoek kwam. De groene kleur vind mijn dochter heel mooi en ze wou graag voor beide dames hiervan een jas. Na deze mislukte poging heb ik geprobeerd om de Roos jas zonder ballon effect uit de overige stof te krijgen, maar helaas te weinig stof en in de winkel was deze uit verkocht. Sanne had zelf de binnenstof uit mijn voorraad uit gezocht vanwege de hartjes. Zelf had ik de stof gekocht vanwege de mooie kleurtjes. Inmiddels hebben we tijdens het prijzen circus voor Sanne een leuke jas gekocht. Zaterdagavond heb ik de hele boel uitgehaald en het in maat 104 geknipt , gelukkig paste dat allemaal uit het eerdere maatje 116. Een jas met een verhaal dus. Het mooie borduurtje wat ik van Petra heb gekregen past er mooi bij. Al met al vindt ik het toch nog een mooi resultaat
Detail achterkant jas.
Het blijft moeilijk om de kleur goed op de foto te krijgen.Oude modellen herleven. Ik droeg 48 jaar geleden als 3 jarige een soort gelijk jasje. Toen ik het jasje in de Ottobre zag staan was ook mijn eerste gedachte "wat een ouderwets model". Nu het af is vind ik het toch wel leuk geworden.

5 opmerkingen:

 1. Jenny, wat een schitterend jasje heb je gemaakt, het staat Femke super. Maar het mooiste is nog die laatste foto, wat een gelijkenis :-).
  Groetjes, Josette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuk jasje is het geworden. Mooie sierstiksels zitten erop! Inderdaad een modelletje van vroeger. Ik heb ook een soortgelijk modelletje gehad. Heleboel modeverschijnselen komen steeds terug en dit is een mooie!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh dit is mooi!! Wat een doorzettingsvermogen zeg om het opnieuw te doen! En wat staat het borduurtje er mooi op :D superresultaat en zei ik het niet al eerder? Femke lijkt op oma! ;)

  groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een erg leuk jasje geworden Jenny, en wat lijkt Femke op jou zeg, erg leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te zien dat Femke op je lijkt!
  Geweldige jas, helemaal mijn kleur
  En die stof aan de binnenkant vind ik ook erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het prettig vinden als u Anoniem reageert in ieder geval een naam achter laat!