Pagina's

maandag 14 november 2011

Proef naaien (update).


Zo ik ben er helemaal klaar mee. Na een paar kledingstukken gemaakt te hebben die van maat , kleur of dikte stof niet naar mijn zin zijn ga ik eerst maar eens proef naaien. Het is iets meer werk maar weet dan wel hoe het staat. Ik had nog een lap tricot liggen waarvan ik nu denk " hoe heb ik het ooit kunnen kopen ". Deze stof is wel geschikt om van bovenstaande jurk een proef model te maken. Mocht hij goed uitvallen dan wil ik hem in een mooie maar vooral warme effen stof maken. We zullen zien!
De proefjurk zit zonder afwerking in elkaar, ben er zeer tevreden over buiten de stof om maar dat wist ik al. Hij zit perfect. De jurk is voor mij alleen veel te lang heb al 15 cm van het patroon gehaald en kan hem dan nog zonder zoom knippen. Ik vind dit echt een jurk voor een effen stof, dan komen de rimpeltjes veel mooier uit.

21 opmerkingen:

 1. Dit jurkje heb ik ook gemaakt, in een warme tricot en ik ben erg tevreden over het model. succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd! Het modelletje ziet er wel leuk uit zo op tekening en de stof is mooi.. ben er nu al zeker van dat het weer een prachtexemplaar gaat worden.. succes!

  groetjes.. Petra ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een mooi modelletje, staat ook op mijn lijstje, maar dan in een mooie rood of turquoise...

  Ben benieuwd of nu alles lekker vlot gaat en naar je zin, dat werkt veel lekkerder, hè.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voordat je de schaar er in zet ik was aan het googlen op stitch & Sew en las hier http://www.knipmode.nl/nieuws/stitch-sew-najaar-2011/ dat de aansluitlijnen niet goed zijn vermeld. Er staat ook met een "klik" bij hoe en de wat...

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is toch hetzelfde model als model 29 uit de laatste knip (met hele lage decolleté)? Is een erg leuk model, staat ook op mijn wensenlijstje (maar die is groot, dus of ie er ook komt...). Succes, en ook al is het meer werk, je kunt het patroon tijdens het proefmodel wel aanpassen als dat nodig mocht zijn.
  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt me een heel leuk modelletje.
  Ben benieuwd hoe deze word.

  Groetjes Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er erg leuk uit. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Succes!

  Groetjes, Elsa

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook net een jurkje weggegooid, omdat het patroon mij niet stond. Jammer. Gelukkig was het een lapje stof dat al eeuwen boven op zolder lag.

  Proefnaaien is dan inderdaad de beste oplossing.

  Succes ermee en groetjes, Jessica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi jenny, ik zou hem ook in een effen stof maken, ik ga dit model ook nog maken, zit een mooie pasvorm in. Welke maat heb je nu gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het patroon staat inderdaad heel rommelig op het radarblad, ik heb de jurk ook een flink stuk korter gemaakt anders wordt het tuttig. Zelf heb ik maat 38 gemaakt en dit valt prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat heb je snel gedaan! Ziet er wel leuk uit zo met die plooitjes. Ik moet denk ik ook eens voor mezelf aan de slag gaan als ik dit zo zie.

  Groetjes Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Astrid ik heb maat 36 gemaakt en deze zit als gegoten. Waarschijnlijk was dat het euvel waarom eerder gemaakte kleding niet naar mijn zin was!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vind het een heel leuk modelletje, het stofje is niet zo mijn ding. Uit welke knip komt het patroontje?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Malidaan, dit jurkje staat in de Knip van November. Ik heb het patroon uit de Stitch&Sew najaar maar dat is hetzelfde model. De stof is ook niet mijn ding daarom heb ik er een proefversie van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hij zit je inderdaad als gegoten, heel mooi!
  Ik heb laatst wat dingen voor mijzelf gemaakt en nu leg ik die patronen die goed zitten ook op elk ander patroon die ik wil tekenen ;-) ook omdat ik vaak toch de verkkerde maat neem.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het model is 'als gegoten' voor jou !
  Je hebt gelijk dat de fronsjes beter tot hun recht zullen komen in een uni stofje ; maar ik zou dit proefjurkje toch niet weggooien ; ik vind het best kunnen.
  En wat ben jij heerlijk slank : maatje 36...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik snap wat je bedoelt met dat je eerst wil proefnaaien. Bij mij valt het ook wel eens tegen. Maar ik hik tegen het dubbele werk aan.
  Deze zit je wel heel goed. Ben benieuwd naar de volgende versie.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een goed plan,eerst een proefje!Ik heb daar nooit zin in,maar wijs is het wel.Je proefmodel zit perfect,ben benieuwd naar je échte'jurk...die zal vast heel mooi worden,succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. En ik vind de stof juist helemaal geweldig! Ik hoop niet dat deze versie in de kliko belandt.

  Groeten,

  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik begrijp je frustratie helemaal! Maar deze jurk is wel helemaal geslaagd hoor, hij zit je als gegoten. Nu nog een mooie effen stof en je hebt er een schitterende jurk bij!
  groetjes,
  Vicky

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wowww is bovenstaand die fotokes je proef model? En je vindt het nie mooi in die stof, ik vind hem prachtig mooi stofke en kleedje! Als je overweegt hem te verkopen tegen een klein prijsde, ben ik kandidaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het prettig vinden als u Anoniem reageert in ieder geval een naam achter laat!