Pagina's

zondag 13 december 2009

MS jas model 105 voor Noemi maat 116

Vanavond van de restjes stof nog een pet voor Noemi gemaakt. Sanne is oudejaarsdag jarig en ook al heeft ze kleding genoeg, misschien dat ik voor haar nog traditie getrouw een verjaardagssetje maak. En voor de rest lekker voor mijzelf aan de slag. Hoop dat het gaat lukken en dat ik ook tevreden ben over mijn maaksels voor mijzelf!!! Dit is de laatste kinder winterjas die ik voor dit seizoen heb gemaakt. Na alle gemaakte jassen zou je zeggen dat is appeltje eitje, nou vergeet het maar. Het ging al mis bij de stof. Op verzoek van de moeder van Noemi heb ik naar antraciet grijze stof gezocht. Uit eindelijk op de lapjesmarkt in Utrecht gevonden. De stof voelde vrij stug aan dus ik heb hem eerst voor gewassen waarna de lap er als een slap lapje en vlekkerig (lichte strepen) uit kwam. Nog maar eens gewassen met Harmisol en daar is de lap weer wat van opgeknapt. Op verzoek moest het een trench coat worden maar na alle Roosjassen wou ik een keer wat anders. Van Astrid mocht ik dit patroon lenen. Het getekende patroon is incl. naad, dat vind ik al lastig. Ik heb er wel zoom bij aan geknipt. Omdat een trench coat een vrij open hals heeft had ik bedacht om achter de knoopsluiting een beleg te zetten met rits en een tricot boord. Een rampzalig idee, wat heb ik zitten prutsen en het is uit eindelijk dan ook niet gelukt. Nu heb ik een knoopsgat in het rever gemaakt zodat bij erge kou de hals gesloten kan worden. Toen de voeringjas in elkaar zat en ik hem in de buitenjas schoof eerst maar eens een pas sessie op de pop gedaan. Grrrrrr de riemlusjes zaten bijna onder de oksels. Die er weer af en opnieuw aangezet. Toen kwam het volgende probleem. De jas heeft een open vallende plooi achter maar hoe maak je de voering vast zodat de plooi nog open valt? Na uren prutsen, mopperen weg leggen en weer opnieuw beginnen viel het kwartje en is het goed gelukt. Ik heb de plooi heel smal op het kantje doorgestikt zodat je niet na elke wasbeurt opnieuw de plooi erin moet persen. Al met al is het toch nog een mooie jas geworden. Noemi en haar moeder zijn er erg blij mee. Ik had nog een restje paarse joggingstof waar ik een sjaal van heb gemaakt.

6 opmerkingen:

 1. geweldig, wat een mooie jas is dit geworden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jenny, het is een pracht van een jas geworden. Mooi dat antractiet met paarse accenten. Een pláátje!! Daar zal ze heel veel winterplezier mee beleven en het begint al goed koud te worden, dus zo'n langere jas is er perfect voor!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een coole jas voor dit koude weer.
  Dan wel geen appeltje-eitje jas maar daar kunnen wij niets van zien. ;-)
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ellende kun je soms tijdens het naaien hebben, he. Maar gelukkig, nu ie af is, is daarvan niets meer te zien. Het is een prachtige jas geworden! Ik kan me voorstellen dat ie moeilijk was want hij ziet er heel kunstig uit. Mooie stof en mooie gecombineerd met het paars, leuk ook die pet erbij.

  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een geweldige jas is het geworden!!!
  De pet en sjaal zijn ook super gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Also, ich muss ja echt mal sagen, dass deine Sachen immer super perfekt aussehen! Toll!!!
  Liebe Grüße aus Deutschland
  Pine

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het prettig vinden als u Anoniem reageert in ieder geval een naam achter laat!