Pagina's

vrijdag 6 april 2012

Communie outfit!













De communiejurk heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Ik had een leuk model van Jottum gezien, zie foto en ben daar aan begonnen. Veel werk, heel wat stroken poplin en tule gerimpeld. Na een eerste pas sessie bleek de jurk nergens naar te zitten. Gelukkig kon ik de stof van de bovenjurk nog gebruiken en heb gekozen voor een Elodie. Al met al ben ik 14 dagen met een mislukt excemplaar en de goede jurk bezig geweest. De vier foto's naast elkaar geven een beeld van de eerste jurk in uit gehaalde toestand. Voor Femke ook een nieuwe outfit voor het communiefeest gemaakt en ook daar ben ik niet tevreden over. Het is de ABC 131 maat 116 met 8cm verlengd. De hals is veel te wijd, ga nog proberen dit met een elastiekje goed te krijgen. Het hele model is niet erg geschikt voor Femke zonder vestje hangt de jurk als een zak om haar heen.. Ga proberen wat anders te maken!!

22 opmerkingen:

  1. Waaauuuuwww!!!!!! Hij is dan ook wel heel mooi geworden hoor jeem!!! Heel mooi met het spijkerjasje en de schoenen... Tikje stoer, ik mag dat wel! De jurk van Femke is ook super met het vestje erbij.. Wat een smal toetje krijgt ze ineens zeg.. Lang wordt ze!
    Leuk om weer dit soort dingen van je te zien!

    Fijne pasen samen.. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Jenny
    Helemaal geweldig!!!!
    Zoals je ondertussen wel weet is dit helemaal mijn ding!
    Geweldig!!!!
    Verder ben ik gewoon sprakeloos!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een gedoe is het geweest zeg.Op de foto zie je er niets van..wat mooi!! Heel knap dat je het toch tot een goed eind hebt kunnen brengen! Bij de fleurige jurk zie je ook niets van je omschreven probleempje..komt misschien door het vestje,maar hopelijk is het op te lossen door een elastiekje.Petje af voor je kunstwerken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De jurken zijn prachtig geworden en van je probleempjes zie je niets. Het staat de meiden erg mooi!
    Fijne paasdagen!
    Groetjes Ingeborg

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow wat een leuke set! Heel mooi dat blauw met wit. De set van Femke is ook een hele leuke combinatie. Jammer dat het niet is wat je ervan had verwacht. Maar het zijn wel hele leuke kleurtjes.

    Groetjes Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Schitterend! Je kunt echt zien dat hier veel werk in heeft gezeten (onbedoeld of niet..) Het staat haar erg mooi en ze lijkt er zo blij mee. Het jurkje voor Femke ziet er ook mooi uit, goed opgelost met het vestje.

    Fijne paasdagen!

    groetjes, Elske

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oh wat een werk is dat geweest zeg!maar het resultaat mag er wel zijn,ondanks dat het anders is geworden.Frustreren is het als iets niet wil zoals jij het in gedachten hebt.het jurkje van femke is ook mooi geworden,ik zie zo snel niet veel aan de halslijn,maar jij zult dat zelf wel beter zien.hopelijk kun je het goed oplossen en heeft ze er toch plezier van.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh, wat zul je gebaald hebben zeg, niets is zo frustrerend als zolang bezig te zijn met iets. Dacht eerlijk gezegd dat je op bewonersvakantie was. Het is nu wel een plaatje geworden. Mooi gecombineerd met het spijkerjasje. De andere jurk ik ook leuk geworden, wel weer balen van die hals, maar daar bedenkt je vast wel iets voor.

    Grt. Nel

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh wauw wat een mooie communiejurk heb je gemaakt. Het heeft dan iets meer voeten in aarde gehad, maar het resultaat mag er zeker zijn!! Het jurkje voor Femke is ook mooi, leuke kleuren. De dames zijn er wel blij mee zo te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een kunstwerken zeg. Super!! Vervelend dat het zoveel moeite gekost heeft maar het resultaat mag er zijn. Fijne paasdagen.
    Groetjes Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Poeh! Daar heb je dus een hoop werk aan gehad. Maar het resultaat mag er zijn hoor! Op de foto lijkt het in ieder geval prachtig ;-)
    Dat stoere spijkerjasje lijkt hartstikke leuk bij die prachtige jurk.
    Hele fijne Pasen en een fijne communie!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. So dan.... Dat is ff onwijs gaaf!! Staat haar heeeel mooi, vooral met het spijkerjasje ( is ook een heel gaaf jasje hoor!!)
    Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een prachtige communiejurk, lekker pittig met dat beetje blauw erbij. De jurk staat Sanne echt prachtig! Ook het setje voor Femke vind ik erg mooi geworden, jammer dat je niet 100% tevreden bent. Je vind er vast wel een oplossing voor. Fijne paasdagen toegewenst.

    Groetjes van Janny.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat ziet Sanne er prachtig uit! Mijn complimenten! Heel erg mooi is dat geworden! De jongedame zal stralen op haar grote dag!

    Ook het jurkje voor Femke ziet er heel mooi uit (van die te wijde hals is niks te zien, hoor). Heel mooi stofje heb je er ook voor gebruikt!

    groetjes,
    Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Jenny, geweldig hoor de communiejurk, al was het erg veel werk, hij is werkelijk schitterend.
    Ik weet precies wat je bedoeld met het uit elkaar halen als iets niet goed is. Ik ben op dit moment ook stevig aan de naai voor de bruidsmeisjes jurken voor het trouwen van onze zoon. Wij hadden gekozen voor model abc 131. Ik maak ze in maat 140 en 92. Bij onze kleindochter van maat 92 was ook het halsje veel te wijd en stond de jurk niet mooi. Ik heb nu een ander voorpasje gemaakt, morgen passen. Ik ben benieuwd. Maar jij alle lof de jurken zijn werkelijk juweeltjes geworden.Maar je kleindochters zijn ook juweeltjes.Fijne paasdagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Een super communie jurk (setje) prachtige details aan de jurk, en heel leuk met dat spijkerjasje erop! , je hebt eer van je werk hoor!
    Setje van Femke vind ik zo erg leuk, mooi fleurig, staat haar mooi, ja en wat worden ze groot de dametjes ik kan beter dames zeggen!

    Groetjes Nellie

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het was dan misschien een heel werk, maar wat een plaatje is het geworden. Leuk die stoere schoenen en spijkerbolerootje. Ik vind het prachtig gelukt!!

    Het jurkje van Femke is ook mooi, met het bolerootje erop, dat het te wijd is is niet te zien zo, inderdaad misschien lukt het met elastiek.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een schitterende communie jurk dat is al het werk wel waard geweest, jammer dat het zo tegen zat.
    De 2e set ziet er ook erg mooi uit.
    Het zakkerige is zo niet te zien maar dat weet je vast wel op te lossen :-)

    Groetjes Arjanne

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hoi Jenny. Ik vind je creatie evcht supoer leuk geworden. Eigenlijk moet ze zondag een bordje om met ´Mijn Oma heeft hier 250 uur aan gewerkt!!`
    groetjes Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  20. wat een mooie jurk die witte!
    hij is mooi geworden. mijn dochter heeft zelf die witte van jottum maar dat is een hele klus om na te maken zeg!
    goed gelukt en de bloemen is ook erg leuk

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het prettig vinden als u Anoniem reageert in ieder geval een naam achter laat!