Pagina's

maandag 31 augustus 2009

ABC 96 jurkje met legging en shirt in maat 104.

Ik heb het jurkje toch veranderd. Volgens het patroon kun je de ballonstrook elke 20 cm in elkaar frommelen en vast zetten met een trensje. Ik heb er voor gekozen om er een uitgerekt elastiekje achter te zetten zodat het geheel ook nog makkelijk te strijken is. Ik vind het resultaat wel leuk, zo is de onderste strook toch nog zichtbaar.
Voor Femke heb ik dit ABC 96 jurkje in maat 104 gemaakt van de nieuwe Stenzo stofjes.
Ik heb het jurkje wel gevoerd met een onderjurk omdat ik alleen het ruitje wat dun vind voor de winter. De rok heeft een dubbele strook maar is niet goed zichtbaar omdat ik de ophaaltjes er niet ingenaaid heb. Het extra pofeffect wat je hierdoor krijgt valt met katoen niet mooi en het word dan wel heel lastig met strijken. Aan de onderjurk had ik eerst een strook met dubbele tule gemaakt maar toch maar weer verwijderd. het geheel ging daardoor wel heel erg uit staan. Dit modelletje van ABC heeft een goede pasvorm. De legging is weer een Laguna en het shirt is een Antonia met een hals naar eigen idee.

woensdag 26 augustus 2009

Lakjas voor Jasmijn.

De lakjas voor Jasmijn is ook af. De buitenjas is hetzelfde als de 2 eerder gemaakte lakjassen alleen is dit een maat 140. Jasmijn heeft gekozen voor een voering van deze zwarte stof met witte ballen. Voorlopig wil ik niks meer van deze stof verwerken, heb er genoeg van gemaakt!

donderdag 20 augustus 2009

"Jattum"setje van Kiezeltje voor Sanne.

Origineel is het niet om een setje na te maken maar wel heel verleidelijk als je dezelfde stofjes in huis hebt. Het jurkje is gemaakt van een rode joggingstof. De eerste col was mislukt. Ik had een rechte strook genomen maar bij het omslaan is dan de onderkant te nauw. Nu begrijp ik ook waarom er 2 naden in de col zitten dan kun je de onderkant wijder uit laten lopen. De tweede poging is goed gelukt. Gelijk maar een shirt en een legging erbij gemaakt. Voorlopig gaan al mijn ideeën in de koelkast want ik heb een bestelling van Jasmijn voor een zilveren lakjas. Daar ga ik mij de komende dagen mee bezig houden.

dinsdag 18 augustus 2009

Dekbed overtrek, sloop en sierkussens voor Sanne!

Deze overtrek met kussens is voor Sanne.

maandag 17 augustus 2009

Dekbedovertrek met sloop voor Femke!

De sierkussentjes zijn ook af, nu aan de slag voor Sanne!Femke heeft een Hollands kamertje en daar past dit dekbed met sloop goed bij. Vanavond maak ik nog wat sierkussentjes en dan is Sanne aan de beurt. Haar dekbed (hoe kan het ook anders) word rose, alles ligt al geknipt en er is een plank in de kast leeg!

zondag 16 augustus 2009

Even wat anders!

Een paar kussensloopjes, ook een manier om je lappen weg te werken.

zaterdag 15 augustus 2009

Kleding gepast.

Ik had van de restantjes stippenstof nog een sjaaltje gemaakt. Sanne vond het leuk staan, maar het was meer om uit te proberen.

vrijdag 14 augustus 2009

Een dagje Dierenpark Emmen.

Een dagje Emmen, we hebben genoten!

donderdag 13 augustus 2009

Benghelige Amelie!

En dit is mijn versie. Ik vond zelf de kleur paars met blauw bij het originele model niet zo mooi combineren en heb dit dus veranderd. Ik heb lang getwijfeld of ik ook de grote manchetten zou maken want ik vind dat wel mooi staan. Uiteindelijk heb ik gekozen om het niet te doen, dit is wat kind vriendelijker bij het aankleden en het past iets meer bij de leeftijd van Sanne. Ik had van de paarse stippenstof maar een klein stukje, net genoeg voor mouwen. Het is dus geen blouse geworden maar de mouwen zitten aan het rode lijf van een Antonia. Het jurkje is een Amelie van FM in maat 122/128. Op de pop lijkt hij mij wat te lang maar korter maken kan altijd nog. Op onderstaande foto staat het originele model van Bengh.

dinsdag 11 augustus 2009

Poet vestje uit de Ottobre en sjaal voor Femke!

Mijn dochter heeft toch nog ergens een passend shirt kunnen kopen. Aan oma nu de taak om er een grijze legging bij te maken zodat het set compleet is.Mijn dochter heeft voor beide dames een leuk kort rokje gekocht. Voor Femke was er nog een bijpassend shirt bij maar voor Sanne was deze uitverkocht. Ik had een tijdje terug deze lap in Utrecht op de lapjesmarkt gekocht en het blijkt precies dezelfde kleur als het rokje te zijn. De kleur is erg moeilijk vast te leggen vandaar dat ik de lijstjes om de foto in de goede kleur groen heb gemaakt. Ik heb model Poet uit de Ottobre nr. 3/2009 in maat 116 gemaakt en daarbij wel de mouwen verlengt. De halsafwerking heb ik van een stukje satijnvoering gemaakt. Van de overige stof heb ik de sjaal voor Femke gemaakt.
Voor Femke ook een sjaal gemaakt die bij beide jassen kan.

zondag 9 augustus 2009

Kiezeltje set á la Jensen!

Omdat het grijze shirt aan de voorkant nogal saai oogde heb ik er vandaag een rode Antonia bij gemaakt. Dit fleurt het geheel wel meer op!Dit is mijn versie geworden. Het gilet komt uit de Knippie lente 2007 en is in maat 134 gemaakt. Het shirt is een Antonia en het rokje staat in de Ottobre herfst 2009 model Daisy en is in maat 116 gemaakt. Ik heb hier en daar wel een eigen draai aan het setje gegeven zo heb ik de riempjes vervangen door knopen. De riempjes staan leuk maar lijken me niet handig in gebruik. Het rokje is gemaakt van joggingstof en de naden en zomen zijn niet afgewerkt. Normaal houd ik daar niet van maar bij dit rokje hoort het zo.Bij het zien van dit setje van kiezeltje wist ik gelijk dat wil ik ook. De gebloemde tricot en het ruitje had ik nog in huis van het vorige winterseizoen .

donderdag 6 augustus 2009

Award!

Vandaag kreeg ik deze Award van astrids-atelier . Astrid dank je wel!!
Deze Award staat voor het volgende:
Vertel vijf dingen die je gelukkig maken, en stuur deze Award door naar 10
personen waarvan jij vind dat ze deze Award verdienen.
Er zijn heel wat dingen die mij gelukkig maken en waar ik van geniet:
1: Mijn gezin. ( man, kinderen en aanhang)
2: Oppassen om mijn 2 prachtige kleindochters en samen leuke dingen doen.
3: Mijn hobby, het zelf maken van allerlei creaties en daar heerlijk mee bezig zijn
waardoor ik mij goed kan ontspannen.
4: Het werken in de ouderenzorg en het opleiden van nieuwe collega's in de zorg.
5: Shoppen en het liefst tussen allerlei mooie stofjes.
Ik geef deze Award door aan de volgende 10 personen omdat ik graag op hun blog kijk of om hun creativiteit:

maandag 3 augustus 2009

Burdajack maat 98 voor Femke.

Wie wat bewaard heeft wat. Bij het opruimen van mijn bandjesmand kwam ik deze ritshangers tegen. Ooit jaren geleden eens gekocht. Ik vind ze op deze jas wel leuk staan. De grote voor de rits past helaas niet door de opening.
Dit patroon komt uit de Burda nr.11/2008, maat 98. Een goed doordacht patroon. Dit is één van de weinige kledingstukken die ik helemaal met de werkbeschrijving erbij gemaakt heb. Zelfs de stofkeuze is precies ( behalve de kleur) zoals de beschrijving het aangeeft, een nylon popeline voor de buitenjas, fleece en een doorgestikte voering voor de binnenjas. De stof is echt waterafstotend, in de winkel heeft de verkoopster het uitgeprobeerd: lap onder de kraan en het water loopt er zo af en de stof is droog. Ideaal voor dit kikkerland. Alleen de drukkers, wat een ramp zeg. De bovendrukkers zitten er prima in maar de kant waar het drukkertje op zit valt er steeds weer uit. De capuchon moet met drukkers vastgezet worden maar ik waag mij er niet meer aan, deze zit dus nog met spelden aan de jas vast. Volgens mij kan ik dit bij de plaatselijke fourniturenzaak laten doen.