Pagina's

vrijdag 31 juli 2009

Restjes kleding en lakjassen passen!

De restjes tuniekjes zitten nu als jurk dus die gaan mooi de kast in voor het volgende zomer seizoen. De jassen zitten perfect.

woensdag 29 juli 2009

Effe passen!

Het is buiten heel warm maar de mutsen wilden ze wel even passen. De jassen zijn ook gepast maar de foto's zijn niet zo mooi geworden, nieuwe volgen nog! Sanne vind de sjaalcapuchon heel gaaf en wou hem wel ophouden, Pfffffff maar niet aan toe gegeven met deze warmte!

dinsdag 28 juli 2009

De jassen zijn compleet met knoop en knoopsgat!

Het is goed gelukt, gelukkig! Aan de achterkant heb ik een klein plastic knoopje mee genaaid zodat de knoop (hopelijk) minder snel de stof kapot trekt.

vrijdag 24 juli 2009

Shawl voor Sanne.

Tussen het werken en slapen toch nog even achter de naamachine. Sanne en Femke zijn allergisch voor wol dus maar een fleurige shawl van joggingstof gemaakt voor bij de jas. Simpel maar een leuk effect.

dinsdag 21 juli 2009

Zilveren Roos 5006 maat 128 en maat 104!

Ik heb toch besloten om knoopsgaten en knopen op de jassen te maken. Nu zit ik in de nachtdienst dus volgende week ga ik op pad voor een paar mooie knopen en dan op mijn gemak beginnen met de knoopsgaten. De reversluiting van de jas verander ik niet. Met koud weer kan het rever dichtgeklapt worden en een sjaal erom.De jas van Femke is ook af.De eerste winterjas is een feit, deze is voor Sanne. De buitenjas voor Femke is ook klaar, word precies hetzelfde. Tegen de tijd dat de jas van Femke zover is als deze hoop ik dat ik een besluit heb genomen over de sluiting. Foto's op het model laten nog even op zich wachten want daar is het nu toch echt te warm voor, ben zelf wel heel benieuwd hoe het zal staan.Zoals je kunt zien zitten er nog geen knoopsgaten en knopen op de jas. Ik twijfel nog heel erg of ik er drukkers of een knoop met knoopsgat op maak. Op een proeflapje ging het knoopsgat perfect maar je zult zien dat het op de jas verkeerd gaat. Zal niet de eerste keer zijn en op deze stof kun je niks uithalen. Ik wil dat de jas bij koud weer gedragen kan worden zoals op de foto dus daar moet ik ook nog wat op verzinnen. Adviezen zijn welkom.Het patroon van de Roos 5006 heb ik hier en daar wat "verknasterd". Zo je kunt zien heb ik het rugpand doorgeknipt voor een extra naad en daar en pas op gezet. Het balloneffect heb ik weg gehaald zodat het een gewone trenchcoat is geworden. De zakken komen van één van de jacks uit de nieuwste Ottobre, de plooien heb ik vervangen door rimpels en boven in de zak zit een elastiekje. Tussen beide jassen heb ik aan de mouwzoom een tricot boord gezet als windvanger. De riem is een "echte "riem geworden met speciaal verstevigingsband voor riemen wat je kant klaar kunt kopen.Details van de voeringjas. Ik heb de mouwen met een stevige satijnen stof gevoerd, dit glijd wat makkelijker de jas in. Tussen de voering en de lakjas zit een laag fiberfil. Het mooie borduurtje met naam heeft een lieve Sanchoër voor mij gemaakt en is handig voor naar school. Sanne heeft twee naamgenootjes in de klas vandaar de extra S van haar achternaam. Het ophanglusje is van een lintje met zilveren hartjes wat ik nog in mijn voorraad had.

maandag 20 juli 2009

Hoe ouder hoe gekker!

Dit doet mijn man in de nachtdienst de "clown"uithangen, moet niet gekker worden (lol). Ik moet zeggen dat zijn collega er een mooi plaatje van heeft gemaakt, kan ik nog wat van leren!

zondag 19 juli 2009

Sjaalcapuchon.

En deze is voor Femke. Deze lap kwam ik tijdens het opruimen tegen, ligt er al jaren, maar voor dit doel vind ik hem wel geschikt, lekker warm!Of hoe zoiets ook mag heten! ik heb er wel een elastiekje in gedaan anders staat de capuchon wel erg af . Ik heb hem zelf gepast en het is heerlijk warm, Sanne heeft deze winter geen koude oren.

zaterdag 18 juli 2009

Winterjassen.

Vorig jaar heb ik stad en land afgezocht naar deze kreuklak om dit model voor mijzelf te maken. Nu heeft Harry deze stof in wel 5 verschillende kleuren, dus dit jaar gaat de jas er komen. De stof heeft iets minder kreukels en glans maar ziet er mooi uit. Voor Femke en Sanne maak ik daar ook een jack van. Voorlopig verveel ik mij dus niet.Het schiet lekker op, de buitenjas voor Sanne is zover klaar. Gisteren kwam ze even langs en gelijk maar gepast. De maat is goed alleen wil madam er graag een rits in, pfffffff heb ik dat. Het wordt een trenchcoat model met knopen en ik ben al aan het goochelen om daaronder een beleg met rits te zetten maar vrees dat dit niet gaat lukken. Ik ga voor beide dames nog een jas maken dus daar komt een rits in. De jas voor Femke is ook geknipt, het kon allemaal maar net uit de stof.

vrijdag 17 juli 2009

Gepimpte Empirchen.

Dit is het enige restjesproject waar ik wat voor gekocht heb. Ik was met het eerste resultaat niet tevreden maar zo vind ik het jurkje al een stuk mooier geworden.Vanmorgen zat dit mooie borduurtje bij de post met een klein briefje erbij. Het borduurtje was bedoeld om de Empirchen op te fleuren. Gisteren heb ik de Empirchen al gepimpt en eerlijk gezegd vind ik dit borduurtje veeeeel te mooi om op een restjes project te zetten. Helaas stond er geen afzender bij vandaar dat ik hier maar reageer: Lieve geefster heel erg bedankt een prachtige verassing en ik ga dit borduurtje zeker op één van mijn winterprojecten plaatsen. Nogmaals SUPER bedankt, een geweldig gebaar!!!

woensdag 15 juli 2009

Empirchen en Blusentop.

Dit zijn de laatste twee pakketjes, alles wat ik geknipt had is nu verwerkt. Mijn restjes zijn nog lang niet op maar ik stop nu echt met de zomerlapjes. De blusentop vind ik wel leuk geworden maar over de Empirchen ben ik niet tevreden. Ondanks het drukke stofje mis ik wat aan het tuniekje, ik vind het wat kaal.

Zilveren stof.

Yes!! Vandaag de zilveren stof en de stof voor de voering binnen gekregen. Wat een prachtige lakstof, heel wat anders dan ik al in huis had. De voeringstof past er perfect bij, hier zit ook weer een zilveren stipje in. Tussen beide lagen stof komt volumevlies zodat het lekkere warme winterjassen worden. Het model zit al in mijn hoofd, ik moet alleen het huidige patroon wat verknasteren. Eerst nog 2 pakketjes restjes verwerken en dan aan de slag, heb er echt zin in.

dinsdag 14 juli 2009

En weer wat restjes verwerkt.

Dit keer een Esi. Ik had geen zin meer in rimpelen dus heb ik het rokje dit keer afgewerkt met een gladde strook. Het verbaast mijzelf dat je met restjes nog zoveel leuke combinaties kunt maken. Het nadeel is wel dat het allemaal wat simpele modelletjes worden omdat ervoor een ingewikkeld patroon gewoonweg te weinig stof is. De inspiratie voor de vlakverdeling van het tuniekje komt van dit jurkje, Petra bedankt daarvoor. De kleur van deze Esi is heel geschikt voor Femke want ik ben er wel achter dat blauwtinten haar heel mooi staan.

maandag 13 juli 2009

Restjes Tini met Sudoku rimpelrok.

Eindelijk is het jurkje af. Het is helemaal uit restjes gemaakt. Het onderste strookje had ik liever wat breder gehad maar ik had niet genoeg stof. Een kantje wou ik niet kopen omdat het echt een restjes project moest worden.

vrijdag 10 juli 2009

Even showen!!

De dametjes blijven weer een nachtje logeren en dan word er ook weer het één en ander gepast. De Esi is als jurk nog ruim genoeg dus volgend seizoen kan Femke deze door dragen als tuniek.De restjes Angie is ruim genoeg voor dit seizoen, dus Sanne moet hem maar gaan dragen. De Hilde is erg ruim dus deze gaat weer in de kast voor het winter seizoen.

dinsdag 7 juli 2009

Hoe zo restjes???

Radio hard, verstand op nul, voet op het pedaal en............rimpelen maar!Het begint al op een jurkje te lijken. Waar ben ik aan begonnen. Ik heb er een paar uur over gedaan om dit voorpandje van een rokdeel voor elkaar te krijgen. Stofjes uit zoeken, verschillende maten knippen en spelden. Maar ik ben tevreden over het resultaat. Nu nog een achterpand en dan moeten alle delen nog gerimpeld worden en aan elkaar gezet,PFFFFFFFFFF. Hopelijk ben ik straks tevreden over het resultaat anders smijt ik het geheel het raam uit en wie het vangt mag het hebben. In mijn gedachten gaat het een Tini worden met een Sudokurok uit de Ottobre, ben benieuwd!!!